Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ! - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ


(το παρακάτω ντοκουμέντο βρίσκεται στο βιβλίο του Rene Vienet ‘Μάης 1968 – Λυσσασμένοι και σιτουασιονιστές μέσα στο κίνημα των καταλήψεων’ από τις εκδόσεις της Διεθνής Βιβλιοθήκης.)

ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ!

Σύντροφοι,
Η κυριαρχία της Επαναστατικής Συνέλευσης δεν έχει νόημα αν αυτή δεν ασκεί την εξουσία της.
Εδώ και 48 ώρες, η ίδια η ικανότητα λήψης αποφάσεων της γενικής συνέλευσης τίθεται σε αμφισβήτηση με μια συστηματική κωλυσιεργία σε όλες τις προτάσεις δράσης.
Μέχρι σήμερα καμμία απόφαση δεν ψηφίστηκε ούτε καν συζητήθηκε και τα εκλεγμένα από τη γενική συνέλευση όργανα (Επιτροπή Κατάληψης και Συντονιστική Επιτροπή) αντιμετωπίζουν το συνεχές σαμποτάρισμα της δουλειάς τους από ψευτοαυθόρμητους οργανισμούς.
Όλες οι συζητήσεις σχετικά με την οργάνωση, που μερικοί θέλησαν να παρουσιάσουν σαν προκαταρκτικές κάθε δραστηριότητας, παραμένουν αφηρημένες έννοιες εάν δεν κάνουμε τίποτα.

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΕΝΤΑΦΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΣΟΡΒΟΝΝΗ!

Η απαίτηση της άμεσης δημοκρατίας είναι η μίνιμουμ υποστήριξη που οι επαναστάτες φοιτητές μπορούν να προσφέρουν στος επαναστάτες εργάτες που έχουν καταλάβει τα εργοστάσιά τους.
Είναι απαράδεκτο να μην υπάρξουν συνέπειες για τα επεισόδια που έγιναν χθες βράδυ στη Γενική Συνέλευση.
Οι παπάδες κάνουν ξανά την εμφανισή τους όταν σκίζονται οι αντικληρικές αφίσες.
Οι γραφειοκράτες επανεμφανίζονται, χωρίς ν’ αποκαλύπτουν καν τ’ όνομά τους, όταν παραλύουν κάθε συνειδητοποίηση της επαναστατικής κατεύθυνσης που μπορεί να πάρει το κίνημα ξεκινώντας απ’ τα οδοφράγματα.
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά πως το μέλλον θυσιάζεται όταν ξανανεβαίνει στην επιφάνεια ο παλιός συνδικαλισμός. Ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός θέλει να εγκατασταθεί στο βήμα, προσπαθεί να ξαναστήσει στα πόδια του το παλιό χιλιομπαλωμένο σύστημα.

Σύντροφοι,
Η μεταρρύθμιση του Πανεπιστημίου είναι γελοία τη στιγμή που όλος αυτός ο παλιός κόσμος πρέπει να καταστραφεί.
Το κίνημα ή είναι επαναστατικό ή δεν είναι τίποτα.

Επιτροπή Κατάληψης της Σορβόννης
16 του Μάη 1968, ώρα 4:30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου